İŞİM(iş ve iş makineleri Kümelenmesi)15.yıl dönümü etkinliğinde Ostimde başarılı 110 firmanın ödül töreni Özteknik Rekor Hidrolik Otomotiv ve Savunma Sanayi altın sponsorluğunda gerçekleşti.

OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) tarafından OSTİM Konferans Salonu'nda "2023 İhracat Ödülleri" töreni düzenlendi. Törende ihracata katkı sağlayan İŞİM üyesi 131 firmaya plaket verdi.

Törene, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Başkanvekili Sıtkı Öztuna, İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Saraçoğlu, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı’nın yanı sıra birçok sanayici ve iş insanı katılım göstermiştir.

İhracat yapan firmalar sırasıyla ödüllendirildi…  

Ankara’nın üretim sektöründe öncü firmalarına ödüllerini teslim etti. Özteknik Rekor Hidrolik Otomotiv ve Savunma Sanayi  ödülünün  yanında birde teşekkür plaketine layık görüldü.

Merve Ünler Yılmaz ve Mustafa Ünler yaptıkları ortak açıklamada; “Nice 15 yıllara birlikte başarılı işlere imza atmak dileğiyle ülkemiz için durmak yok üretmeye devam” dediler.  

 “Başkentin ihracatında yüksek teknolojinin payı yüzde 13"

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak temel amaçlarının başta kobiler olmak üzere tüm ihracatçı firmaların küresel piyasalardaki rekabetçiliklerini arttırmak olduğunu söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç da Ankara'nın üretim ve ihracat potansiyelinin artırılmasına yönelik çeşitli projeler yürüttüklerini ve araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

"İŞİM kümelenmesi sektör ihracatının yüzde 60'ını sağlıyor"

 OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da OSTİM'in halihazırda savunma, medikal ve havacılık sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren orta ölçekli pek çok firmanın tercih ettiği bir sanayi bölgesi olduğunu söyledi.

İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Saraçoğlu ise iş ve inşaat makineleri sektörünün imalat sanayi içerisinde özel ve önemli bir konumda olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ihracat seferberliğine katkı yapan İŞİM üyesi 131 firmanın temsilcilerine plaketleri takdim edildi.