Başkan Tugay’dan Demokrat Gündem’e özel röportaj: ‘Emekli kart fikri bizden çıktı’


İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Başkanı Cemil Tugay, Demokrat Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Halide Demir Polatlı’yı makamında kabul etti.

Görüşmede, Başkan Tugay, su zammı, sosyal konut projeleri, Kordon’da su taşkınlarını önleme çalışmaları ve işçi krizi gibi önemli konulara dair soruları yanıtladı.

 


DEMOKRAT GÜNDEM-ÖZEL RÖPORTAJ HABER-(VİDEOLU)-İzmir Büyükşehir Belediyesi BaşkanI Cemil Tugay, İZSU’nun altyapı projelerine yönelik Dünya Bankası ve İller Bankası ile yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirtti. Beklenen 170 milyon Euro kredi ile İzmir’in altyapısının güçlendirileceğini ifade etti.

Buca Cezaevi alanının yeşil alan olarak değerlendirilmesi konusunda İller Bankası ile uzlaşma arayışında olduklarını belirten İzBB Başkanı Cemil Tugay, Buca Metrosu’nun fuar İzmir’e kadar uzatılmasıyla ilgili düşünce ve hazırlıklarını da paylaştı.



Başkan Cemil Tugay, Buca Metro hattının Gaziemir ve Menderes’e kadar uzatılabileceğini, bunun projelendirilmesinin kolay olacağını söyledi.


KORDON’DA SU TAŞKINLARI BİTECEK

Tugay Kordon’da su taşkınlarını önlemek için set çekme ve drenaj sistemleri güçlendirme projesine başlandığını da belirtti.

DAR GELİRLİYE İLK KONUT PROJESİ MENEMEN’DE BAŞLIYOR
Dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projeleri hakkında bilgi veren Tugay, Menemen’de başlatılan projede, ev sahibi olmayan vatandaşların faydalanmasını hedeflediklerini, uygun fiyatlı ve kaliteli konutlar sunacaklarını belirtti.

Büyük rağbet gören ilk kent lokantasının memnuniyet yarattığını, olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Başkan Tugay, amaçlarının haksız rekabet yaratmak olmadığının altını çizdi.

İLK 4 METREKÜPTE İNDİRİMLİ TARİFE SÜRÜYOR; GERÇEK ZAM ORANI YÜZDE 45 DEĞİL YÜZDE 26
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su zammı konusunda yaptığı düzenlemelere değinen Tugay, ilk 4 metreküplük su tüketimine yüzde 25 indirim yapıldığını ve bu indirimin hala geçerli olduğunu açıkladı. Ayrıca, yüksek tüketimden alınan zam oranının yüzde 26 olduğunu ve İZSU’nun sürdürülebilirliği için bu düzenlemenin gerekli olduğunu ifade etti.