Türkiye-Pakistan arasında her yönde gelişen ilişkileri daha fazla derinleştirme ve büyütme amacını taşımakta olduklarını belirten Ömer Nurdahan haber portalımıza yaptığı açıklamada; “Serbest ticaret anlaşmalarının genişletilmesi ve yeni yatırım alanlarının keşfedilmesi gerektiğini belirttiği sözleri ile davete damgasını vurdu”

 

Resepsiyona, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Metin Gürak, Ankara Valisi Vasip Şahin, Pakistan'a atanan Türk büyükelçisi İrfan Neziroğlu, üst düzey Türk sivil ve askeri yetkilileri, büyükelçiler, diplomatik misyon üyeleri, savunma ve askeri ataşeler, medya mensupları ve Türkiye'deki Pakistan topluluğu üyeleri katıldı.

 Ticaret Bakanı Bolat burada bir konuşma yaptı. Bolat Pakistan-Türkiye ikili ilişkilerini, Pakistan ve Türkiye silahlı kuvvetleri arasındaki gelişen savunma bağlarını ve iş birliğini övdü. Büyükelçi Cüneyd'e özel dostu olarak atıfta bulunan Bakan Bolat. Pakistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin yılın ilk sekiz ayında %42 arttığını ve her iki ülkenin de liderlikleri tarafından belirlenen 5 milyar ABD doları ticaret hedefine ulaşmaya kararlı olduğunu vurguladı.

ÖMER NURDAHAN “PAKİSTAN İLE YAPILACAK İŞBİRLİĞİ HER İKİ ÜLKENİN EKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK”

 Nursoy ve Zazhan şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Ömer Nurdahan serbest ticaret anlaşmalarının genişletilmesi ve yeni yatırım alanlarının keşfedilmesi gerektiğini belirterek, Pakistan ile yapılacak işbirliğinin her iki ülkenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu çerçevede, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece ticaretle sınırlı kalmayıp, kültürel ve siyasi alanlarda da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye ve Pakistan’ın tarihten gelen dostluklarının daha sağlam bir zeminde ilerleyerek, bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunacağına inandığını belirtti.

 

TÜRKİYE - PAKİSTAN İLE YAPILAN PROJELER, ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ GÜÇLÜ ORTAKLIĞIMIZI SİMGELEMEKTE VE GELECEKTE DAHA BÜYÜK İŞBİRLİKLERİNİN DE HABERCİSİ KONUMUNDADIR.

Ayrıca Ömer Nurdahan Pakistan Donanması için dört korvetin inşasını içeren Pakistan MILGEM projesidir. Bu gemilerden ikisi Pakistan'da, ikisi Türkiye'de inşa edilmiş olup, ilk gemi olan PNS BABUR Pakistan Donanması'na teslim edilmişti diyerek; “Bu proje, ülkelerimiz arasındaki güçlü ortaklığımızı simgelemekte ve gelecekte daha büyük işbirliklerinin de habercisi konumundadır. Pakistan özellikle tarım sektöründe önemli bir potansiyel sunuyor. Türkiye'nin bu alandaki teknolojik uzmanlığını paylaşarak Pakistan ile ortak projeler geliştirebilir. Bütün bu çabalar, Türkiye-Pakistan arasında her yönde gelişen ilişkileri daha fazla derinleştirme ve büyütme amacını taşıyor" ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKELÇİ, YUSUF CÜNEYD TÜRK ULUSUNA PAKİSTAN'IN VE PAKİSTAN HALKININ ZOR ZAMANLARINDA YANINDA OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ.

 Pakistan Büyükelçisi Dr. Yusuf Cüneyd, son 77 yılda Pakistan'a üç büyük savaş dayatıldığını belirtti. Büyükelçi Junaid, Pakistan'ın çatışma yerine diyaloğa ve işbirliğine inandığını ifade etti. Büyükelçi, "Pakistan'ın amacı, tüm ulusların refah içinde yaşayabileceği bir ortam yaratmaktır ancak ne yazık ki Cammu ve Keşmir meselesinin çözümsüzlüğü bölgedeki olumlu gelişmenin hızını engelliyor" diye konuştu. Büyükelçi "Keşmir anlaşmazlığının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına ve Keşmir halkının özlemlerine göre çözülmesinin bölgesel barış ve güvenlik için hayati önem taşıdığını" sözlerine ekledi. Büyükelçi, Türk ulusuna Pakistan'ın ve Pakistan halkının zor zamanlarında yanında olduğu için teşekkür etti.

 EN KISA ZAMANDA İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNULACAK…

 Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid, Nursoy ve Zazhan şirketler grubuna bu davete icabet ettikleri için teşekkürlerini iletti. En kısa zamanda ikili görüşmelerde bulunacaklarını ifade eden Pakistan Büyükelçisi Dr. Yusuf Cüneyd ve Nursoy ve Zazhan şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Ömer Nurdahan birlikte sözleştiler.