Arzu Sabancı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İstanbul'un güncel durumuna dikkat çekmiş örnekler vermişti. Sabancı, "Nişantaşı, Bebek, sokaklar, kafeler, Türkçe konuşan yok gibi… Simsiyah kıyafetlilerle kaplı" demesini İbrahim Tatlıses'in eski eşinden sert cevap geldi. Adalet Sara insanların dini görüşünden dolayı kıyafetlerine laf edilmesini kabul edilemez gördüğünü ve İslam dininin hoşgörü dini olduğunu hatırlattı.

MustafaBarisDurak Medya'da yer alan habere göre ünlü iş kadını Arzu Sabancı'nın " Nişantaşı, Bebek, sokaklar, kafeler, Türkçe konuşan yok gibi… Simsiyah kıyafetlilerle kaplı." paylaşımına sürpriz bir isimden tepki geldi. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in eski eşi Adalet Sara yaptığı açıklamada şunları söyledi. " Bu hanımefendiye biri söylesin. Ülkemizin resmi dini İslam. Yani çoğunluğu Müslüman. Ve ayeti kerime de ( müminler ancak kardeştirler) buyrulmakta. İnsanlar şu fani dünyada inançlarında ve yaşam şekillerinde özgürdürler.
Utanmadıktan sonra. İnanmadıktan sonra. Toplumsal ahlaka saygı duymaktıktan sonra sokaklarda çırılçıplak gezebilir. Kimsenin bişey deme hakkı yoktur. Ama Allah'ın emri olan ( Bu şahsın şahsiyetsizce söylediği) çarşafı giyenlere , tesettürlü olanlara hiç kimsenin de bişey deme hakkı yoktur. Hem unuttukları bişeyi hatırlatmak lazım. Öldüklerinde tesettürlü gasiciler naaşlarını yıkıyor kefenliyor ve hatimlerini yapıyorlar. Nefret ettikleri kara çarşaflılar yapıyor " dedi.


Adalet Sara,eski eşinin kıyafetlerinden dolayı kendisine "Karayılan" dini inancından dolayı da "Büyücü" diyerek kendisini alenen aşağılayarak hakaretlerde bulunduğunu söylemiş,eski eşi İbrahim Tatlıses'in hakaret suçunu düzenleyen TCK'nın 125. Maddesi uyarınca hakkında dava açılarak Asliye Ceza Mahkemesinde yargılamasının yapılarak cezalandırılmasını istemişti.