Yurt dışına yapılacak tatil, iş ya da eğitim amaçlı seyahatlerde vize isteyen herhangi bir ülkeye gitmeden önce Seyahat Sigortası yaptırmak zorunlu. Ancak zorunluluğun ötesinde,   yabancı bir ülkede size çok önemli avantajlar sağlayan bu  sigorta türünü farklı boyutlarıyla değerlendirmekte fayda var. Sigortam.net, Seyahat Sigortaları hakkında sıkça sorulan sorulara cevaplar sunuyor. 

 

23 yıllık uzmanlığıyla Türkiye’nin en güvenilen dijital sigortacılık platformu Sigortam.net, Seyahat Sigortası yaptırırken dikkatli olmak gerektiğini hatırlatıyor. Seyahat Sigortaları hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatler için yapılabiliyor ama özellikle yurt dışı seyahatlerde bu sigorta türünün önemi katlanıyor.

 

Vize isteyen tüm ülkelerde, Seyahat Sigortası vize başvurusunda zorunlu belgeler arasında yer alıyor. Diğer yandan bu zorunluluğun ötesinde, Seyahat Sigortası, aslında sanıldığından çok daha kapsamlı bir sigorta türü olarak görülüyor. Farklı sorunlara karşı güvence altında seyahat etmek isteyenler için kurgulanan poliçeler, sağlık sorunlarında tedavi imkanının yanı sıra bagaj kaybı veya seyahatin iptali gibi beklenmedik durumlarda ortaya çıkabilecek çok çeşitli masrafları da karşılıyor ve seyahat sürecini kolaylaştıran çözümler sağlıyor.